Gledajte i razmišljajteRazmišljajte o sadržaju fotografije! Zanemarite na čas estetski aspekt. Ne mislite o skladu površina, boja... o kompoziciji. Mislite o sadržaju. Pre no škljocnete razmislite šta se sve vidi na vašem prizoru. Šta se može zaključiti, šta nagovestiti. U koji svet gledalac može uplivati sa vašom slikom. Koja osećanja može pobuditi, Da li se geldaocu vaše fotografije bude želje ili nagoni? Razmislite sa kog se sve aspekta ta slika može analizirati.

Razgledajte vaše fotografije sa prijateljima u čije obrazovanje imate poverenja. Rađe sliku dajte pesniku na uvid no fotografu.

Još jednom, jer je vrlo važno, da ne preskočite: Sa kog se sve aspekta može analizirati vaša fotografija? Uzmite jednu za primer.

Razmišljajte o sadržaju vaših fotografija!Na primeru ove dve fotke: Šta milite o tipu koji je sa aktovkom, bež pantalonama i crnim čarapama, vraća se busom kući... U kom je svetu žena sa tufnama, koliko bi mogla da ima godina? Da li su oni sarađivali sa autorom ove fotografije?

1 comment:

  1. Ja sve znam, meni ne trebaju rasprave. Hocu da radim. Posao fotograf mi treba.

    ReplyDelete

Search This Site

Prijavite se da pratite ovaj sajt