Koliko vam je predznanje?


Ako znate puno o fotografiji, biće vam sve ovo korisno, jer nemaju svi fotografi isti pristup fotografisanju. Dovoljno je da vam u jednom pasusu jedna misao bude od velike koristi. Uspeh je ako čitajući sve ovo i gledajući fotografije zaključite da vam ideje naviru. Moj cilj je da se osećate samouvereno, da znate da realizujete svaku vašu zamisao; šta i kako da fotografišete. Vrednost obrazovanja ćete sami proceniti na osnovu vaših budućih fotografija.

Krećete od nule (0)?


Super! Nećete morati da bacate predrasude u vodu. Fotografisanje je u neku ruku najlakša aktivnost koju ste mogli da poželite. Samo se pritisne dugme. Fotoaparat sam omogući da svetlost uđe i načini sliku onoga što vidite. Treba da budete optimista.

Koje oblasti ovaj kurs obrađuje

Vi zamislite šta god hoćete, ja to sigurno neću znati. Ali vi čitajući sve ovo treba da naučite sve što je neophodno da bi vam svaka fotografija uspela. Šta god da je, uspećete ako pravilno pristupite fotografisanju. Pred svaki vaš budući snimak trebaće vam par sekundi da vam znanje izađe iz neke vijuge i da naučite how to, da ne napravite grešku.

Recimo da je pedesetak faktora važno za uspešan snimak. Sad zamislite sebe kako ste uzdigli fotoaparat i kako ste se setili svega za tren! Zamislite koliko je parametara potrebno imati u vidu da bi se vozio automobil po dinamičnom saobraćaju. Vozač to sve rutinski rešava, ne hvata se za glavu. Isto je i u fotografiji.
Ne postoje oblasti fotografije, svaki čovek ima svoje želje. Postoji slika prizora pred vama koja je bliska vašem senzibilitetu, vašoj nameri. Razmišljanje u tom pravcu formira takozvane oblasti fotografije kojom će se ovaj kurs baviti.

U nekim knjigama piše da se fotografija deli na portret, akt, mrtvu prirodu ............ i tako dalje. To je tačno. Bilo bi sporo učenje ako bi smo delili fotografiju tako, po motivima. Sunce sja isto i prema kući i prema drvetu, livadi, ljudskoj figuri. Foto aparat nema pojma da li smo fotografisali ljudsko lice, jaje ili krušku. Sad ćemo se pozabaviti opštim pravilima i vi ćete sami raširiti ovo znaje na sve oblasti fotografije tj. života.

No comments:

Post a Comment

Search This Site

Prijavite se da pratite ovaj sajt